Besøkshund og søkshunder i tjeneste.


Hva er en besøkshund ?

"En hund som er godkjent for dyreassisterte aktiviteter"

Besøkshunden er en egnethetstestet og godkjent hund som har i oppgave å være til støtte, motivere, oppmuntre, stimulere til aktivitet og være til selskap. Effektene er gode og forskning viser at besøk av hund senker blodtrykket, og reduserer smerter og stress.

En besøkshunden arbeider sammen med sin hundefører som er til støtte for hunden og ansvarlig for at både hund og deltaker ikke utsettes for noen risiko eller fare.
Besøkshundekvipasjen oppgave er å gjøre enkle besøk som vanligvis ikke er målrettede eller som behøver å dokumenteres.

Hundeføreren er også alltid ansvarlig for at besøkshunden er frisk, smertefri og ikke lider av noen sykdom eller skade. (Kilde: Oslo Terapihundeskole)

Besøk kan være:

Vi besøker bl.a. eldresenter, sykehjem og dementavdelinger, der hunden underholder for grupper med konkurranser eller innlærte øvelser. Vi besøker også personer enkeltvis, hvor vedkommende sitter koser med hunden. Dette er moro og utviklende for både hund, eier og beboer!

Besøkshunden kan være en stor motivasjon for en med nedsatt fysisk evne til å komme ut på tur eller gjennomføre en trening. Psykisk syke kan ha stor støtte av hund på tur eller andre gjøremål som kan være vanskelige.

Vi kan også besøke skoler, universitet eller andre arenaer der mennesker er under press og stress, som f.eks. eksamenstid. Besøk kan også være å følge en elev til og fra skolen.

Jeg har en besøkshund med god erfaring og som håndterer uvanlige påkjenninger. Han har gjennomført flere besøk på forskjellige dementavdelinger, og får folk til å le og kose seg. Fra i år har vi fått en hund til som heter Zhanta, hun føres av Bitten Lund. Vi reiser rammen eller kommer alene. Lund er pensjonist og derfor mer tilgjengelig. Lund har tlf. 408 78 105. 

Hunder kan lukte våre kjærlighetshormoner!

Priser på besøk avtales på forhånd. Det må dekke utgifter og derfor ikke dyrt om du tar kontakt!

Se også:

https://www.facebook.com/Terapihundskolen/

https://no.terapihundskolan.se/

Gunn Pedersen er grunnlegger av Norske Terapihundskolen, utdannet sykepleier med en mastergrad i Folkehelsevitenskap med spesialisering på bruk av dyr i aktivisering. Fra UMB har hun også kurs i Dyrs signaler og Etologi, samt Dyreassisterte Intervensjoner med hund.

Se gjerne:

Norske Terapihundskolen, terapihundskolen.no.

Bowie er dessverre død (2019) etter sykdom. Mia har overtatt for ham, men er "litt" mer aktiv og må brukes til litt mer lek og fart. Det er mange gode gjemmesteder på hjemmet og det blir alltid hyggelig å se Mia i farta når hun søker etter leker. Mia må bare vises hva hun skal finne også jobber hun uten stans! 


NYTT: 

2020 ble jeg valgt inn som nestleder ved Holmestrand Hundeklubb og vi har til mål å nå ut til flere. Vi har etablert oss i Våleveien 224 og håper det kommer masse nye hundeeiere til våren og blir med på våre treninger. Gå inn på FB siden våres og bare møt opp! 

Bitten og jeg besøker også barnehager i Holmestrand og forteller om hunden og hvordan hunden "tenker" med nesen. Etter noen minutter med teori leker hundene med ungene. De gjemmer gjenstander og hundene finner og apporterer de inn for så å få godbiter. Kjempegøy for små og store når vi er på besøk.  

2023: 

Jeg starter opp med hundetrening innfor nosework til høsten ved Holmestrand hundeklubb. Mulig vi får til et kurs også til høsten. 

Dersom du ønsker privatundervisning av meg er det bare å ta kontakt. Jeg tror jeg kan hjelpe deg og din hund med det meste. Send meg en mail, sms eller ring. 


 Hva er Nosework?

Jeg er utdannet instruktør og dommer i Nosework Norge, og kan tilby deg kurs og LGT (luktgjenkjenningstest) for kl 1. Bjørk, kl 2. Anis og kl 3. Kryddernellik. 

I Nosework får hunden brukt sin luktesans. Sporten går ut på at hunden skal søke etter spesifikke lukter i ulike miljøer. Siden lukten plasseres i ulike høyder og i ulike miljøer med varierende vanskelighetsgrad, så får hunden både mental og fysisk stimulering.

Sporten krever verken avansert eller kostbar utrustning. Det er en aktivitet som alle hunder og hundeeiere kan engasjere seg i. Det eneste som er nødvendig er interesse for søksarbeid.

Historien bak Nosework ble etablert i USA av grunnleggerne av NACSW -National Association of Canine Scent Work; Ron Gault, Amy Herot og Jill-­‐Marie O'Brien. Sporten kalles i Amerika for K9 Nose Work.

Sporten er nå etablert i Sverige og flere europeiske land. Sporten er inspirert av arbeid med søkshunder og har elementer som er hentet fra trening og arbeid med profesjonelle søkshunder, men er tilpasset familiehunder.

En av de mange utfordringene som møter yrkeshunder er nye omgivelser og scenarier daglig. Denne utfordringen reflekteres i sporten gjennom ulike søksmiljøer og detaljer ved hver lokasjon.

Det er utarbeidet generelle regler og retningslinjer, men hundeførere og deres hunder kan uansett oppleve forskjeller på hver prøve, da omstendighetene kan endres gjennom dagen og gjennom ukontrollerbare faktorer, som for eksempel været.

Sporten etablerte seg som et resultat av grunnleggernes arbeid med hjemløse hunder og dette arbeidet resulterte i at mange hunder fikk nye varige hjem. Eierne til disse hundene fortsatte å trene og et miljø utviklet seg. Etter hvert vokste det fram et ønske om å organisere det som en konkurranse.

Nosework Norge (NWN) er en landsomfattende og ideell organisasjon. Gjennom kurs, sammenkomster og aktiviteter vil organisasjonen fremme og utvikle sporten Nosework.

Klubbens målsetning er å utvikle en sikker, morsom og rettferdig sport for alle hunder og hundeeiere. Nosework Norge ønsker å ivareta grunnleggernes ideelle arbeid med hjemløse hunder og ønsker ikke å utelukke noen.

Nosework Norges eneste krav er at hundene skal være chippet og registrert i Dyreidentitets norske register. Nosework Norge ønsker også å ivareta grunnleggernes ideelle forhold til hundene og med dette hundenes frie naturlige arbeidsmåte i søksarbeidet. 

Hundene skal få utvikle sitt naturlige søksmønster, med sine rasespesifikke forskjeller og ikke begrenses gjennom et standardisert søksmønster eller tydelig styring, men få anledning til å utrede fertsbildet på sin egen naturlige måte. Hundefører støtter kun hunden i arbeidet gjennom sin egen plassering.  (Kilde: Nosework Norge)

Priser:

Introkurs: Kr. 1800,- per ekvipasje. Dersom du har to hunder koster det kr. 900 i tillegg. Du får kursbevis og duften Bjørk med deg hjem. Vi serverer kaffe og kake.

VI HAR GJENNOMFØRT NYLIG KURS I BILSØK OG LEGGER UT NYE KURS PÅ FB SIDEN TIL NWN. 

Se også snart opprettet ny hjemme side for MIA som søker etter sprengstoff. 

sprengstoffhund.no

Samarbeider med Vilja`s Hobbyrom i Drammen

https://www.nosesofnorway.no

https://www.facebook.com/pages/Vilja's%20Hobbyrom/217715995494875/

Se:

https://www.nosework.no/

https://www.snwk.se/

Hvem er jeg:

  • Heidi Scisly, bor i Holmestrand.
  • Høgskoleutdannet innenfor faget hund, Nord Universitet.
  • Utdannet instruktør for Nosework Norge og dommer. Arbeidet med søkshunder siden 2004.
  • Gjennomført instruktørutdanning i California og nå godkjent grad: NACSW™ ANWI™.
  • Utdanning ved Norske Terapihundskole.
  • Trent tjenestehun­­­der i politiet og i tollvesenet, inkludert narkotikahunder fra valp til godkjent.
  • Jobber sivilt som dommer for ekvipasjer som skal opp til eksamen spesialsøk (f.eks. veggdyr).
  • Holder søkskurs sivilt innenfor Nosework som beskrevet over, inkluderer administrasjon, kursmateriell, dokumentasjon, gjennomføring og evaluering.
  • Driver egen hundeskole.
  • 2019 tok jeg arbeidsvarslingskurs (kurs 1. og 2.) og har HMS-kort, slik at jeg kan oppholde meg på anleggsområder og byggeplasser. 

Jeg har over 30-års erfaring i politietaten.

Før politiet har jeg vært i Forsvaret og tjenestegjort i Libanon, kontigent XV og XV1. 

Nå om dagen er jeg nestleder, Holmestrand Hundeklubb.